Agenda

Juni 2017
vr 23-6 Culinaire Texel Trip (23-6 t/m 26-6)
Ter gelegenheid van het 12,5 jarig jubileum van Natuurlijk Reizen wordt van 23-26 juni 2017 een culinaire trip naar Texel georganiseerd. In vier dagen ontdekt u de gehele gastronomische wereld van Texel, een eiland dat sinds vorig jaar tot het Werelderfgoed van Unesco behoort. Tevens brengt u een bezoek aan het Slow Food Presidium van de Texelse schapenkaas. Daarenboven worden bezoeken gebracht aan de producenten van de Texelse lamsoorhoning, zilte weide lam, zeevenkel en zeekool, Texels bier en Texelse whisky. Op zondag 25 juni wordt een bezoek gebracht aan het traditionele Texelse Smaakfestijn. Daarnaast worden er strandraaptochten (naar wilde wadoesters, mosselen en kokkels), wildpluktochten (naar kraailook, zeepostelein en lamsoor) en bezoeken aan de vissers in de haven (is er verse vis en welke?) georganiseerd. ’s Avonds leert u oesters te openen en verse makreel en poon (direct uit de Waddenzee) boven u zelf gestookte vuurtje te roken!
za 24-6 Bergs Broodje Ansjovis op de Oosterschelde, Brabant
Echt waar, Ansjovis komt voor in de Oosterschelde! En wordt daar nog gevangen ook. Op de lage zandgronden paait dit kleine visje zomers in grote scholen. De weervisserij van fam. Van Dort uit het Brabantse Bergen op Zoom is een unieke wijze van traditionele visvangst middels kilometers lange weer, uitmondend in een fuik. Gebruik makend van de getijde op de Oosterschelde vangt men dagelijks de vis. Op 24 juni kan je deze unieke manier van vissen ervaren. En vooral, eet 'm ook op de boot, Bergs Broodje Ansjovis! Heerlijk genieten van de Oosterschelde, heerlijk eten en drinken en goed gezelschap. Er zijn maar 36 plaatsen op onze special Slow food boot! Omdat de maanstand op zaterdag 24 juni bepaalt hoe laat we gaan, is de vertrektijd stipt 20.00 uur.
zo 25-6 Slow Food in het Park, Amsterdam
Op zondag 25 juni komt het hele landelijke netwerk van Slow Food én Slow Food Youth Network weer samen om te ontmoeten, te leren, ideeën uit te wisselen en - uiteraard - te eten en drinken. Locatie is Huize Frankendael in Amsterdam. Binnenkort meer over de programmering, voor nu een voorproefje: op de gezellige en goedbezochte Pure Markt in Park Frankendael zullen meerdere Slow Food kramen staan om het verhaal en de smaak van Slow Food aan mensen buiten het netwerk bekend te maken. Bij Restaurant Merkelbach kunnen Slow Food leden diverse inhoudelijke sessies bijwonen, workshops volgen én zelf iets organiseren om good, clean en fair food nog beter op de kaart te zetten! Meer info volgt snel op deze website.
Juli 2017
za 1-7 Smaak en Beleving, IJsselvallei (1-7 t/m 2-7)
Cucin@casa en Spaanse topchef Yelel Canas, allebei Slow Food koks, organiseren dit jaar voor de derde keer een bijzonder evenement, waar de liefde voor lekker, bijzonder en gezond eten centraal staat. Seizoens- en streekgebonden producten, zo van de bron. Het evenement Smaak en Beleving vindt dit keer plaats op onze prachtige boerderij in het buitengebied van Eefde en ga er maar van uit dat dat werkelijk een belevenis zal zijn.
zo 2-7 Jaarlijkse picknick Slow Food Utrecht, Utrecht
Slow Food Utrecht organiseert jaarlijks een picknick voor leden. Dit jaar op 2 juli in het Voedselbos in Haarzuilens.
za 8-7 Midzomeravond diner Sprankenhof, Brabant
Op 8 juli organiseert Slow Food Brabant een midzomeravond diner bij Sprankenhof.
zo 9-7 Slow op Zondag in de Hoeksche Waard, Rotterdam
Deze zondag gaan we naar Boerderij Landzicht, een 100% biologisch landbouwbedrijf in Strijen, in het Nationaal Landschap de Hoeksche Waard, dat al generaties lang in de familie Visser is. Bijzonder is dat de groenten niet alleen biologisch maar ook te midden van grote biodiversiteit geteeld worden; heel veel verschillende groenten groeien zij aan zij in een groententuin die is omsingeld met knotwilgen en hagen. Wij worden verwacht op de Broekseweg 2a, 3291 LA Strijen, om 11.00 voor koffie met koek, daarna een rondleiding door boer Mees Visser. Om 13.00 uur wordt een speltpasta lunch geserveerd van eigen grond. Wij zorgen ook voor een bijpassend glas wijn of fris. Aanmelden met een mail naar: evenementen-rotterdam@slowfood.nl .
ma 10-7 Slow Food Utrecht Professionals naar De Groentenakker in Odijk, Utrecht
We zijn deze dag te gast bij Stijn Costermans van De Groentenakker in Odijk. De Groentenakker werkt samen met de BijenAkker. Een prachtige plek waar niet alleen maar bijen rond zoemen maar waar nog veel meer gebeurt. Op het terrein van de BijenAkker is een prachtige museumtuin ingericht. Een smaakmuseum! De ontvangst is vanaf 9.45 uur en we beginnen om 10.00 uur. We sluiten af, naar goed Slow Food-gebruik, met een gezamenlijke lunch (einde rond 14.00 uur). Ons verzoek is of iedereen weer iets lekkers wil meenemen voor deze picknick-achtige lunch.
September 2017
za 9-9 Slow Food Utrecht Op Pad op de Grietmarkt in Amerongen, Utrecht
Slow Food Utrecht staat met een kraam op de Grietmarkt in Amerongen.
wo 13-9 Slow Food Tafel IGC Herfst editie, Adam-Grachteng.
Het Slow Food convivium Amsterdam Grachtengordel komt ieder seizoen bij elkaar voor de Slow Food Tafel in de Industrieele Groote Club. Naast een culinaire proeverij staat deze Tafel voor: aandacht en discussie entameren voor duurzame, kleinschalige en lokale voedselproductie en de consequenties daarvan.
zo 17-9 Sunday Roast 't Schop aanschuifdiner, Brabant
Meer info volgt snel.
do 21-9 Slow Food reis naar de Piemonte (21-9 t/m 25-9)
Van 21-25 september organiseert Slow Food Twente samen met Natuurlijk Reizen een unieke reis waarin je op een bijzondere manier kennis maakt met de Italiaanse keuken, de natuur en de gastvrijheid van de Piemonte.
Oktober 2017
zo 1-10 Chaamse Hoen, Brabant
Meer info volgt snel.
za 21-10 Slow Food Utrecht in Gesprek: bijen, Utrecht
Na een inleiding over bijen gaan we met Slow Food leden en belangstellenden het onderwerp inhoudelijk uit te diepen. We sluiten af met een proeverij. Locatie: Tuinderij Eyckenstein in Maartensdijk. Tijd: 15.00-17.30 uur.
zo 29-10 Druiven plukken + wijndiner Dassemus, Brabant
Meer info volgt snel.
November 2017
za 4-11 Birra Madre: bier bites in de forten van de Waterlinie (4-11 t/m 12-11)
Op 4, 5 en 11 en 12 november wordt bij verschillende brouwerijen in de regio de Birra Madre georganiseerd door Slow Food Utrecht in samenwerking met Slow Food Groene Hart en Slow Food Gooi, Eem en Vecht.
zo 5-11 Aanschuifdiner Regte Heijden, Brabant
Meer info volgt snel.
December 2017
wo 6-12 Slow Food Tafel IGC Winter editie, Adam-Grachteng.
Het Slow Food convivium Amsterdam Grachtengordel komt ieder seizoen bij elkaar voor de Slow Food Tafel in de Industrieele Groote Club. Naast een culinaire proeverij staat deze Tafel voor: aandacht en discussie entameren voor duurzame, kleinschalige en lokale voedselproductie en de consequenties daarvan.
zo 10-12 Slow Food Utrecht aan Tafel bij restaurant Héron in Utrecht, Utrecht
Op 10 december is het Terra Madre day, we lunchen met elkaar bij een Slow Food restaurant in Utrecht: Héron. Tevens wordt de 2e Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs uitgereikt.
De Meulenhoek De Pelikaan Doepark Nooterhof Vreekens Zaden ChaudDevant Ca'Palazzo Keukencentrum Texel Local Harvest Het Koffielab Boeren Goudse Oplegkaas Vleesrokerij Reinders Green Age Daily Delis Deliweb Van Raalte import De Saeck Erfgoed Bossem Restaurant de Markies Bio+ Gulle Waard Onno Kleyn Worscht Zonnig zuid Van Raalte Import Kookstudio De Kombuis Piemonte Rossano Wijnimport Week van de smaak Bubbles by Bruud Grand Hotel Opduin SVBE wijnprofessionals Vleesrokerij Reinders Zelfpluktuin Slow Europe De Walnoothoeve Boot Koffie
Agenda