Nomineer een product voor de Ark van de Smaak!

Slow Food International en Slow Food Nederland willen meer aandacht voor biodiversiteit, onder meer door veel meer producten in de Ark van de Smaak te krijgen. Weet u een product dat u in de Ark van de Smaak wilt laten opnemen? Help ons dan door dit product te nomineren.

Wilt u eerst weten  welke criteria gehanteerd worden voor nominatie, kijk dan eerst even op deze pagina met een overzicht in de engelse taal van de criteria waarop de nominatie wordt beoordeeld. 

 

           

 

Uw nominatie wordt behandeld door de Nederlandse Ark van de Smaak Commissie (NAC). U krijgt ook van hen bericht.

Wij verzoeken u onderstaand formulier in te vullen. De verplichte velden worden gemarkeerd door een *

 

Formulier om een product aan te melden.
De naam waaronder het product bekend is in de regio van herkomst. Is dit een naam in dialect of taal, svp geef ook de naam in het Nederlands?
Naam product*
Nederlandse naam*
Regio*

Kies hieronder de juiste categorie
Categorie

Houd bij de omschrijving van het product rekening met het onderstaande:
Gewas
Beschrijf de vorm, gewicht, kleur, smaak etc. Hoe en wanneer het wordt geoogst. Geef ook de soort en varieteit aan, dus bijvoorbeeld niet alleen appel.Vermeld de verbintenis aan een bepaald grondsoort/gebied en het gebruik van locale zaden enz
Landbouwhuisdieren
Beschrijf de karakteristieken, grootte, vorm van de horens, kleur van de huid/vacht/bont etc. en voor welke doeleinden dit ras bestaat. Daarnaast aangeven welke producten er van afkomstig zijn(vlees, vleeswaren, kaas etc)
Bewerkt product:
beschrijf hoe het is geproduceerd, incl de verschillende stappen in de productie. Geef aan of the gebruikte ingrediŽnten lokaal geproduceerd worden.
Is het verbonden aan een specifieke variŽteit (bijv bij brood, is het gemaakt van een speciaal graan) of van een lokaal ras (bijv bij vleeswaren of kaas is het dan van een lokaal ras)
Kaas:
Als het om kaas gaat, let dan op dat het van rauwe melk is gemaakt.


Omschrijving*


Is het product gebruikt in traditionele gerechten?
Naam en beschrijving gerecht:


Beschrijf in detail de geschiedenis over een product. Vermeld daarbij of er festivals aan verbonden zijn, gezegden, locale gebruiken enz
Geschiedenis van het product


Hoeveel schat u in dat er nog geproduceerd wordt / nog van bestaat?
Aantallen


Is het product te koop in winkels, markt, groothandel? Of is het alleen voor thuisgebruik?
Waar te koop of gebruikt


Wat is de reden waarom dit ras of product verdwijnt?
Reden verdwijning


Beschikt u over specifieke wellicht onbekende informatie van dit product?
Speciale informatie


Naam indiener*
Email*
Telefoon*


Korte beschrijving van uw motivatie en vanuit welke achtergrond u deze nominatie doet
Geef uw motivatie*

captcha img
Vul de code in *

 

De internationale Slow Food Foundation for Biodiversity heeft ondersteunend communicatie materiaal ontwikkeld.
  1. PowerPoint met uitleg over agro biodiversiteit en de reden waarom Slow Food daar aandacht voor vraagt. Klik hier voor meer uitleg over Biodiversiteit
  2. Een boekje met uitleg over het project Ark van de Smaak.  Klik hier voor meer uitleg over de Ark van de Smaak

 



Green Age Kookstudio De Kombuis Vleesrokerij Reinders Restaurant de Markies Daily Delis Keukencentrum Texel Deliweb Slow Europe Gulle Waard Van Raalte import Bio+ Worscht De Saeck Bubbles by Bruud Boeren Goudse Oplegkaas Week van de smaak Het Koffielab Grand Hotel Opduin De Pelikaan Local Harvest De Walnoothoeve Ca'Palazzo Doepark Nooterhof SVBE wijnprofessionals Zonnig zuid ChaudDevant Vleesrokerij Reinders Onno Kleyn Vreekens Zaden Van Raalte Import Zelfpluktuin De Meulenhoek Erfgoed Bossem Piemonte Rossano Wijnimport Boot Koffie
15-10-2013 | Arkkandidaten | 1381