Slow Food Brabant

Slow Food Brabant bestrijkt een prachtige streek in Brabant en organiseert voor haar leden gezellige en informatieve activiteiten op het gebied van eten en drinken. Denk aan kookbijeenkomsten waar van regionale (biologische) gerechten wordt genoten, smaakworkshops en bezoeken aan producenten. Leden uit omringende streken die geen eigen convivium hebben, zijn uiteraard van harte welkom!
Daarnaast staan leden op lokale evenementen om bijvoorbeeld authentieke producten te laten proeven.
Kempisch Heideschaap

Op de startpagina treft u de centrale agenda aan met daarin ook de activiteiten van ons convivium. Onder “Activiteiten” vindt u een overzicht van al onze activiteiten. Zowel activiteiten die nog op de agenda staan en activiteiten die reeds geweest zijn. Via email houden we u maandelijks op de hoogte van onze activiteiten. Daarin informeren wij u ook over evenementen op het gebied van eten en drinken die elders in deze streek plaatsvinden en die dezelfde uitgangspunten als Slow Food hanteren: Lekker, Puur & Eerlijk!
 
Slow Food Brabant is een relatief jong convivium. Wilt u ook lid worden van ons convivium of een bijdrage leveren aan één van onze lokale activiteiten? Klik hier om ons een mail te sturen.

 

 
Als je lid wilt worden van Slow Food Brabant klik dan hier.


 

 

 

Oproep Ark van de Smaak

Slow Food Nederland heeft in haar nieuwsbrief en ergens anders op deze website een grootste ambitie
aangekondigd: We gaan op zoek naar 150 producten voor de Ark van de Smaak!
Ook ons convium is op zoek.
 
Maar wat zoeken we dan precies?
Typisch Brabantse ingrediënten, producten en gerechten. Wij denken aan groente, aardappelen en fruit. Maar ook aan bereide producten, zoals bijvoorbeeld balkenbrij. Balkenbrij is een product gemaakt van boekweit en in Brabant gemaakt van o.a. de grijze boekweit. Een typisch boerenrecept uit vervlogen tijden. En als je het goed maakt zeer smakelijk. Want het gaat natuurlijk wel om Smaak!

We willen dus graag kennismaken met de smaakvolste appel, peer, aardbei en braam uit Brabant, maar ook de lekkerste aardappel, boontje of wortel. Dat typische Brabantse gewas, kent u het nog? En weet u er meer over te vertellen? Wordt het nog gekweekt en kunnen we het dus nog eens proeven?

Laat het ons weten, door een email te sturen naar Brabant@slowfood.nl. Dan nemen wij contact met u op voor het verhaal, foto etc.


 

Weet jij een leuk idee voor een activiteit?

Voor onze activeitenplanning zijn leuke suggesties voor Lekker, Puur & Eerlijk activiteiten altijd van harte welkom. Heeft u een idee of wilt u voor de leden van Slow Food Brabant een activiteit organiseren, laat het ons dan weten via Brabant@slowfood.nl.

Nieuwsbrief ontvangen?

Slow Food Brabant heeft een eigen digitale nieuwsbrief waarin we onze en ook andere leuke activiteiten aankondingen, nieuwtjes over Slow Food vermelden en nog veel meer. De nieuwsbrief verschijnt circa 10x per jaar. Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

23-12-2011 | Brabant | 19
Gulle Waard Vleesrokerij Reinders Vleesrokerij Reinders Van Raalte import Boeren Goudse Oplegkaas Kookstudio De Kombuis Local Harvest Week van de smaak Worscht Bubbles by Bruud Zelfpluktuin Boot Koffie Grand Hotel Opduin Onno Kleyn De Meulenhoek SVBE wijnprofessionals Restaurant de Markies De Pelikaan Erfgoed Bossem Deliweb Keukencentrum Texel Van Raalte Import Vreekens Zaden Zonnig zuid Ca'Palazzo Green Age Daily Delis Het Koffielab Rossano Wijnimport ChaudDevant Slow Europe Doepark Nooterhof De Saeck Bio+ De Walnoothoeve Piemonte