Slow Food Chefs Alliantie

1475_sfca.jpg 

 

De Slow Food Chefs Alliantie is een verbond van chefs die zich in hun dagelijks werk sterk maken voor de ideeën van Slow Food. Het zijn Chefs die gerechten creëren op basis van lokale, duurzame producten. Zij zien dat als een manier om zich te onderscheiden. Het gaat hierbij om unieke, soms bedreigde producten van vaak kleinschalige producenten. Op deze manier willen zij de producenten de kans geven te overleven in de vaak door “Big Food” gedomineerde voedselketen. Zo kan via de verrukkelijke streekgerechten het brede publiek kennis maken met Lekker, Puur en Eerlijk voedsel. Naast het bereiden van mooie gerechten wordt tevens het verhaal over de herkomst en productie aan de gasten  doorgegeven.

 

1475_chefs_collage_v2.jpg

 

De bij de Alliantie aangesloten chefs hebben zich verbonden om ten minste drie producten uit de Ark van de Smaak 1475_logo_arkvdsmaak_zondertekst_1.jpg op de kaart te zetten, bij voorkeur van een Slow Food Presidium 1475_presidium_1.png

 

De Nederlandse Alliantie is de jongste loot van een internationale organisatie, die in 2009 in Italië door de Slow Food Foundation for Biodiversity werd opgericht. Bij de Italiaanse Alliantie zijn 300 chefs aangesloten. In het Groot-Brittannië heeft de Alliantie bijna 100 leden. In Marokko bestaan momenteel zes Alliantie-restraurants.

 

Alle in Nederland aangesloten chefs staan in het overzicht van AlliantieChefs per provincie.  

 

 

De Pelikaan De Saeck Zelfpluktuin Local Harvest Deliweb Vreekens Zaden De Meulenhoek Week van de smaak Erfgoed Bossem Vleesrokerij Reinders Boot Koffie Slow Europe Gulle Waard Vleesrokerij Reinders De Walnoothoeve Boeren Goudse Oplegkaas Worscht Eco Seafood Restaurant de Markies Piemonte Green Age Keukencentrum Texel ChaudDevant Bubbles by Bruud Doepark Nooterhof Bio+ Ca'Palazzo Grand Hotel Opduin
23-01-2014 | Chefintro | 1475