Via convivia (Latijn voor feestelijk tafelgezelschap) komen Slow Food-leden bijeen om de genoegens van lekker, puur en eerlijk eten en drinken te delen. Een convivium organiseert onder andere kookworkshops, diners, proeverijen en excursies. Zo leren consumenten en producenten in de regio elkaar kennen. Zij leggen met hun activiteiten de basis voor het creëren en ondersteunen van voedselgemeenschappen. Nederland telt inmiddels 20 convivia; een aantal is in oprichting. Klik op een convivium naar keuze voor de activiteiten, nieuws en meer!

Achterhoek Achterhoek

Convivium Achterhoek bestrijkt de regio Achterhoek, en daarmee de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Doesburg, Montferland, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Het Convivium kijkt over de landsgrenzen.

Amsterdam Amsterdam

Amsterdam organiseert activiteiten voor leden en voor niet-leden. Ook zijn we vaak aanwezig op (culinaire) activiteiten in Amsterdam en omgeving. Slow Food staat voor lekker, puur en eerlijk. Genieten van producten uit je eigen omgeving. Ook in Amsterdam.

Amsterdam Grachtengordel Amsterdam Centrum

Het Slow Food Convivium Amsterdam Grachtengordel houdt haar avonden in de Industrieele Groote Club op Dam 27 te 1012 JS Amsterdam.

Betuwe Betuwe

Ook in onze prachtige streek is er het nodige te beleven op het gebied van lekker, puur en eerlijk eten. Onze activiteiten zijn gezellig, laagdrempelig en divers: we koken regelmatig bij mensen thuis en bezoeken lokale boerderijen, restaurants en andere producenten.

Brabant Brabant

Slow Food Brabant bestrijkt een prachtige streek in Oost- en Midden-Brabant en organiseert gezellige en informatieve activiteiten op het gebied van eten en drinken. Zoals kookbijeenkomsten, bezoeken aan producenten, wandelingen en smaakworkshops.

De Perelaar De Perelaar

Het convivium is vernoemd naar de grootste en oudste Juttepeer in Nederland. De boom is geplant in 1647 in het Heilige Geesthofje aan de Paviljoensgracht in Den Haag. Het hofje was 31 jaar daarvoor, in 1616, gebouwd.

Gooi, Eem & Vecht GooiEemVecht

Aandacht en liefde voor eerlijke voeding. Daar draait het om bij ons nieuwe Convivium Gooi, Eem & Vecht. De missie van Slow Food willen wij graag op regionaal niveau uitdragen met bijzondere culinaire activiteiten in onze prachtige regio. Wij zetten ons in om consumenten weer (opnieuw) kennis te laten maken met echt eten: ambachtelijk geproduceerd regionaal eten uit het seizoen.

Groene Hart Het Groene Hart

Voedsel is een bindende factor tussen makers, bereiders en eters. Slow Food Groene Hart is de lokale vereniging van Slow Food, convivium genaamd, in- en voor het Groene Hart en biedt een platform om kennis te maken met alle streekeigen producten.

Haarlem Haarlem

Slow Food Haarlem organiseert regelmatig verschillende activiteiten zoals workshops, proeverijen en maaltijden.Ook zijn wij aanwezig op de verschillende culinaire festivals die jaarlijks in Haarlem worden georganiseerd.

Ijsselvallei IJsselvallei

Convivium IJsselvallei richt zich nadrukkelijk op de hele voedselketen: productie, distributie en consumptie. We zien dit al terug in ons ledenbestand, dat naast kritische consumenten en gastronomen, ook slagers, koks, cateraars, restauranteigenaren en producenten omvat.

Limburg

Slow Food Limburg: Ga proeven, ruiken, praten, ontmoeten bij producenten die zich nog op geheel eigen wijze met lekker, puur en eerlijk eten bezighouden. Op die manier maak je kennis met bijzondere producten van ambachtelijke, kleinschalige ondernemingen.

Noord-Nederland Noord Nederland

Slow Food Noord Nederland bestrijkt de 3 noordelijke provincies. Onze activiteiten verdelen we zoveel mogelijk over Groningen, Friesland en Drenthe. We zijn druk bezig Slow Food in het Noorden op de kaart te krijgen!

Rijnzoet Rijnzoet

Slow Food Rijnzoet is de lokale Slow Food vereniging voor Arnhem, Wageningen, Nijmegen en omstreken. Het is vanzelfsprekend dat onze aandacht allereerst uitgaat naar producten en gerechten uit onze eigen regio.

Rotterdam Rotterdam

Slow Food Rotterdam is een hele actieve vereniging, die bijna elke maand een activiteit organiseert en ook deel neemt aan andere Rotterdamse activiteiten.

Utrecht Utrecht

Convivium Utrecht bestrijkt de hele provincie Utrecht en heeft twee doelstellingen: het samenwerken met ambachtelijke en kleinschalige producenten in de provincie én het vergroten van kennis over eten en productiemethoden door proeverijen, workshops en excursies.

Texel Texel

Als Waddeneiland heeft Texel altijd al meer mogelijkheden gehad om kleinschalig en ambachtelijk voedsel te produceren. Er zijn vele ambachtelijke telers en kwekers die mooie producten maken op dit Waddeneiland, zoals de traditionele Texelse schapenkaas.

Twente

Zeeland Zeeland

In een provincie met zoveel duurzame, authentieke en lekkere producten mag een convivium natuurlijk niet ontbreken! Slow Food Zeeland organiseert kookworkshops, diners, proeverijen en excursies. Consumenten en producenten in de regio leren elkaar kennen.

Zwolle Zwolle

De doelstellingen komen overeen met die van Slow Food (Inter)nationaal, maar richten zich nog meer op de lokale agricultuur en biodiversiteit. Het onder de aandacht brengen van lokale streekproducten bij een groter en breder publiek staat centraal.

Piemonte De Meulenhoek Doepark Nooterhof Keukencentrum Texel Ca'Palazzo ChaudDevant Vleesrokerij Reinders Grand Hotel Opduin Deliweb Worscht Week van de smaak Restaurant de Markies De Walnoothoeve Green Age Vreekens Zaden De Saeck Vleesrokerij Reinders Slow Europe Boeren Goudse Oplegkaas Boot Koffie De Pelikaan Bio+ Gulle Waard Eco Seafood Erfgoed Bossem Local Harvest Bubbles by Bruud Zelfpluktuin