Slow Food Foundation Nederland

Over de Slow Food Foundation Nederland

6 februari 2016

De Slow Food Foundation Nederland is de Nederlandse versie van de internationale Slow Food Foundation for Biodiversity. Binnen de Foundation lopen programma's van activiteiten gericht op het verder verspreiden en versterken van het gedachtegoed van de Slow Food beweging. De Foundation richt zich op de politiek, het publiek, en de voedselproductie met als invalshoek behoud en versterking van (bio)diversiteit. Wij ondersteunen daarnaast het maatschappelijk debat, voedseleducatie, en kennisontwikkeling.

Lees verder

Oprichting Slow Food Foundation Nederland

25 februari 2016

Met het passeren van de notariële akte is de eerste stap gezet.

Lees verder

Beleidsdocumenten en position papers

25 februari 2016

De activiteiten van de Slow Food Foundation worden uitgevoerd vanuit het gedachtegoed van de internationale Slow Food beweging. Op de internationale en landelijke websites van Slow Food is veel te vinden. Hier vindt u een kleine bloemlezing van relevante stukken.

Lees verder

Chef's Alliantie

25 februari 2016

De Slow Food Chefs Alliantie is een verbond van chefs die zich in hun dagelijks werk sterk maken voor de ideeën van Slow Food.

Lees verder

Wat is de Ark van de Smaak?

22 februari 2012

De Ark van de Smaak is een van de pijlers van Slow Food en heeft als doel om de (voedsel)biodiversiteit te behouden en te herstellen. Deze dreigt in rap tempo te verschralen met alle gevolgen van dien.

In de Ark van de Smaak zitten kleinschalige kwaliteitsproducten die tot de cultuur, historie of traditie van een streek of land behoren. Het is een bijzondere erfenis van fruit, groentes, granen, dierenrassen, dranken, kazen, vleeswaren, etc.

De Ark van de Smaak is bedoeld om te laten zien dat deze producten bestaan en het risico lopen binnen een paar generaties te verdwijnen. Het is een uitnodiging aan iedereen om actie te ondernemen om ze te helpen beschermen, bijvoorbeeld door ze te kopen en (weer) te eten, hun verhaal te vertellen en de producenten te ondersteunen. Of – in het geval van bedreigde wilde diersoorten – door ze juist niet meer of veel minder te eten zodat ze zich weer kunnen voortplanten.

Wereldwijd zijn er inmiddels bijna vierduizend producten in de Ark van de Smaak opgenomen, waarvan zesenzeventig Nederlandse. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer!

Lees verder
De Pelikaan Het Koffielab Deliweb Ca'Palazzo SVBE wijnprofessionals Onno Kleyn Piemonte Vreekens Zaden Restaurant de Markies Vleesrokerij Reinders Daily Delis Green Age De Walnoothoeve Keukencentrum Texel Erfgoed Bossem De Meulenhoek Local Harvest Van Raalte import Zonnig zuid Boeren Goudse Oplegkaas Van Raalte Import Grand Hotel Opduin Boot Koffie Week van de smaak Bio+ Rossano Wijnimport Worscht Bubbles by Bruud ChaudDevant Vleesrokerij Reinders Doepark Nooterhof Gulle Waard De Saeck Slow Europe Zelfpluktuin Kookstudio De Kombuis
22-02-2012 | Foundation | 2231