26 maart - Slow Food op Zondag : Goed, Gezond en Authentiek

Op zondagmiddag 26 maart van 15:00 tot 17:00 houden we de eerste bijeenkomst van een serie praat-, eet- en drinkprogramma’s op zondagmiddag. Het thema is "Goed, Gezond en Authentiek".

We gaan praten over goed vlees met wildernisvlees expert Wouter Slors; over gezond en lekker eten met Prof Dr. Jaap Seidell; en over historische recepten met Christianne Muusers.

 

Wouter Slors is beheerder van de kudde Galloways grazend rond het Naardermeer en verkoopt het vlees van overtollige dieren als Wildernisvlees. Hij is daarnaast rietsnijder en functioneert ook als zorgbegeleider.

 

Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit, Amsterdam, en houdt zich bezig met het verband tussen voeding en chronische ziekten. Hij beweegt zich op een groot aantal disciplines en is vooral bekend om zijn studies naar extreem overgewicht.

 

Christianne Muusers is culinaire historica en heeft recentelijk een mooi boek gepubliceerd Het verleden op je bord, met recepten uit de Koninklijke Bibliotheek.

 

Er zullen in overeenstemming met de gespreksonderwerpen wat hapjes en een drankje worden gepresenteerd.

 

Locatie:

Woonschip Vita Nova, Eemhaven (vlak voor de Koppelpoort)

Kleine koppel 11  - Amersfoort

Er zijn parkeermogelijkheden in de buurt.

 

Totale kosten voor Slow Food leden: 10 Euro - voor niet leden: 15 Euro.

Aanmelden voor deze bijeenkomst  kan via gooieemvecht@slowfood.nl o.v.v. het aantal deelnemers, namen van de deelnemers en een telefoonnummer.

 

Het inschrijvingsgeld s.v.p. overmaken op rekeningnummer NL44TRIO0197790879 t.n.v. Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht onder vermelding van Slow Food op Zondag.  Na ontvangst van je betaling is de inschrijving definitief.

 

27-01-2017 | GooiEemVecht_activit | 2437
Vleesrokerij Reinders Gulle Waard Rossano Wijnimport Bio+ Zelfpluktuin De Saeck Piemonte Ca'Palazzo Grand Hotel Opduin Het Koffielab SVBE wijnprofessionals De Meulenhoek Worscht ChaudDevant Van Raalte Import Zonnig zuid Vleesrokerij Reinders Daily Delis Week van de smaak Green Age De Walnoothoeve Restaurant de Markies Van Raalte import Onno Kleyn Kookstudio De Kombuis Vreekens Zaden Erfgoed Bossem Boeren Goudse Oplegkaas Local Harvest De Pelikaan Boot Koffie Deliweb Keukencentrum Texel Doepark Nooterhof Slow Europe Bubbles by Bruud