26 maart | Proef het wilde ganzenei

Er is in Noord-Holland een groot overschot aan ganzen. Op dit moment worden daarom ganzennesten ‘behandeld’. In 2012 waren dat zo’n 83.000 eieren. Waarom zouden we ganzeneieren vernietigen als we ze ook op kunnen eten? Kom daarom zondag 26 maart naar de wilde ganzeneiproeverij.

Ter kennismaking met dit wilde ei organiseert Slow Food Haarlem een eiproeverij in samenwerking met Fruittuin van West. In combinatie met een lezing van wildplukster en jager Ellen Mookhoek kunnen verschillende soorten eieren in diverse bereidingen geproefd worden.

Ellen Mookhoek
Tijdens de lezing vertelt Ellen alles over de gans, haar eieren en de beheersing van de populatie door ‘nestbehandeling’. Vanuit haar organisatie ‘De Brede Moestuin’ begeleidt zij moestuinprojecten, organiseert ze wildplukwandelingen en adviseert bij het eetbaar maken van buitenruimtes. Ganzeneieren zijn prima om mee te koken of te bakken. Ellens favoriet is echter gansvocaat, die ook op de proeverij niet zal ontbreken.

Locatie en aanmelden
De proeverij vindt zondag 26 maart plaats bij de Fruittuin van West, Tom Schreursweg 48 te Amsterdam en is van 14.00 tot 17.00 uur. De kosten zijn €7,50 voor Slow Food-leden en €10 voor niet-leden. Wanneer u uw deelnamebevestiging heeft ontvangen bent u verzekerd van uw plek. Proef dus mee en reserveer via: haarlem@slowfood.nl 

11-03-2017 | Haarlem_Activiteiten | 2457
Green Age ChaudDevant Gulle Waard Zonnig zuid Vreekens Zaden Deliweb Daily Delis Doepark Nooterhof Rossano Wijnimport Boeren Goudse Oplegkaas Worscht Het Koffielab Onno Kleyn De Meulenhoek Local Harvest Boot Koffie Bio+ De Saeck Kookstudio De Kombuis Vleesrokerij Reinders Slow Europe Keukencentrum Texel Grand Hotel Opduin Restaurant de Markies Week van de smaak Zelfpluktuin Piemonte De Walnoothoeve Van Raalte Import SVBE wijnprofessionals De Pelikaan Van Raalte import Ca'Palazzo Bubbles by Bruud Vleesrokerij Reinders Erfgoed Bossem