Slow Food in de Media

Slow Food in de Media

1 januari 2012

Op deze pagina informeren we u over de artikelen die over Slow Food worden gepubliceerd in de media.

Lees verder

Boekpresentatie Liever Lokaal

30 maart 2015

Liever Lokaal - Debby en haar mannen, 4-2-15
Een interview door Debby Roukens en Pierre Wind

Lees verder

Van Slow naar Fast Food - Foodlog 4 jun 2014

6 juni 2014

Van Slow naar Fast Food in één dag - een mooi verslag van de lancering van de Slow Food Chef's Alliantie, door Cécile Janssen.

Lees verder

S(1)+S(2)=H - 24kitchen aug 2013

6 augustus 2013

In zijn maandelijkse column op de website van de kookzender 24Kitchen breekt voorzitter Hans van der Molen een lans voor seizoensgebonden tafelen.

Lees verder

Koken met incourante delen - Trouw.nl/YFM 14 jul 2013

29 juli 2013

Youth Food Movement schrijft sinds kort wekelijkse columns in een eigen dossier op Trouw.nl.
Deze keer een weblog van Joris Bijdendijk over Koken met incourante delen van een dier.

Lees verder

Smaak van vroeger heeft de toekomst - 24kitchen juli 2013

5 juli 2013

In zijn maandelijkse column voor de kookzender 24Kitchen wijst voorzitter Hans van der Molen op het belang van de Ark van de Smaak.

Lees verder

Wat Slow Food met eten doet - 24Kitchen jun 2013

17 juni 2013

In zijn maandelijkse column op de website van 24Kitchen gaat voorzitter Hans van der Molen in op de diepgaande invloed die de ideeën van Slow Food hebben gehad op de manier waarop we met ons voedsel omgaan.

Lees verder

Slow Food Quickens the Pace - NYTimes blog 26 mrt 2013

30 maart 2013

Tijdens het Food Film Festival in Amsterdam sprak Mark Bittman, food columnist van onder andere de New York Times, met Slow Food-oprichter Carlo Petrini. "A gastronomer who is not an environmentalist is stupid. Whereas an environmetalist who is not a gastronomer is sad.

Lees verder

Het paard achter de wagen - 24Kitchen column feb 2013

6 maart 2013

In de nasleep van het paardenvlees-schandaal breekt voorzitter Hans van der Molen via zijn maandelijkse 24Kitchen-column een lans voor meer transparantie en kortere lijnen in de voedselketen.

Lees verder

Slow Food - In de Stad, AT5 21 jan 2012

23 februari 2013

AT5, het lokale tv station in Amsterdam heeft een uitzending gedaan met Geert Burema van restaurant Merkelbach, een van de Alliantie chefs.

Lees verder

Eerlijk duurt het langst - 24Kitchen column jan 2013

12 februari 2013

In zijn maandelijkse column voor het TV-station 24Kitchen buigt voorzitter Hans van der Molen zich over de vraag: wat is dat eigenlijk, "eerlijk" voedsel?

Lees verder

BioVak 2013 interview - Biologische Omroep jan 2013

29 januari 2013

Korte interview met Roland de Ligny, PR-man voor Slow Food Nederland, toen hij de stand van Slow Food Zwolle bemande tijdens de BioVak 2013 in de IJsselhallen.

Lees verder

Spiering vertelt Slow Food-verhaal, Leeuwarder Courant 10 dec 2012

16 december 2012

Op 9 december, ter ere van Terra Madre Day 2012, had de Goede Vissers een 'spieringfeest' om meer aandacht te vragen voor dit minder bekende visje en voor het Slow Fish netwerk. Halbe Hettema van de Leeuwarder Courant schreef een verhaal daarover.

Lees verder

Genieten met verantwoordelijkheid - GRNVLD nr12 nov 2012

3 december 2012

Lekker, puur en eerlijk, dat is wat eten in de eerste plaats moet zijn voor voorzitter Hans van der Molen. In het november 2012 nummer van GRNVLD legt hij dat aan Noëlle Smit uit.

Lees verder

Voorzitter Hans van der Molen columnist 24kitchen.nl

3 december 2012

Voorzitter Hans van der Molen schrijft sinds oktober 2012 een maandelijkse column voor de kookzender 24Kitchen.

Lees verder

Zeldzame proeverij op Marienwaerdt - ZeldzaamHuisdier nov 2012

29 november 2012

Ook Zeldzaam Huisdier, het orgaan van de Stichting Zeldzame Huisdieren, besteedde aandacht aan de presentatie van het Lakenvelder rund op het landgoed Mariënwaerdt.

Lees verder

De Eetclub - Jamie Magazine nr10 okt/nov 2012

6 november 2012

In het oktober/november 2012 nummer van Jamie Magazine wijdt hoofdredacteur Beanca de Goede, lid van het Convivium West-Friesland, een lofrede aan Slow Food.

Lees verder

Zeldzaam Lekker - NRC 27-28 okt 2012

29 oktober 2012

Het Lakenvelder rund is opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food. In het NRC van 27 oktober schreef thuiskok Marjoleine de Vos in haar column Lux Eten over dit met uitsterven bedreigde ras.

Lees verder

Salone interview Hans van der Molen - foodies okt 2012

1 oktober 2012

Voorafgaand aan de Salone del Gusto werd voorzitter Hans van der Molen geïnterviewd door het maandblad Foodies.

Lees verder

Landbouw in Europa moet kleinschalig - Trouw 18 sep 2012

18 september 2012

In Trouw (18 september 2012) reageert Hans van der Molen, voorzitter van Slow Food Nederland, op de voorstellen om het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid van de EU te hervormen.

Lees verder

Over Bonte Bentheimers...- Slow Management nr21 zomer 2012

9 juli 2012

Slow Food op de bres voor lekker, puur en eerlijk eten.
In het zomernummer van 2012 viert het blad Slow Management zijn eerste lustrum met, onder andere, een verhaal van Nienke van Oeveren over Slow Food: Over Bonte Bentheimers en brandrode rund

Lees verder
Deliweb De Meulenhoek Piemonte Zelfpluktuin De Saeck Bio+ Grand Hotel Opduin Boot Koffie Week van de smaak Restaurant de Markies Eco Seafood Vreekens Zaden Vleesrokerij Reinders Boeren Goudse Oplegkaas Gulle Waard De Walnoothoeve Doepark Nooterhof Green Age Worscht Local Harvest De Pelikaan Keukencentrum Texel Vleesrokerij Reinders Erfgoed Bossem ChaudDevant Slow Europe Bubbles by Bruud Ca'Palazzo
09-07-2012 | SlowFoodMedia | 969