Slow Food Utrecht

Welkom bij Slow Food Utrecht!

Convivium Utrecht is gestart in 2004 en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste convivia van Slow Food Nederland. Het Convivium bestrijkt de hele provincie Utrecht. Wie meedoet met Slow Food Utrecht zet zich in voor het behoud van voedselbiodiversiteit en eetcultuur in Nederland. Slow Food Utrecht organiseert onder andere workshops, bijeenkomsten en proeverijen om kleinschalige producenten, koks en consumenten uit Utrecht en omgeving bij elkaar te brengen. Dankzij de bijeenkomsten krijg je meer kennis over (good, clean en fair) eten, lokale producten/producenten en productiemethoden. Daarnaast staat genieten centraal: genieten van lekker, puur en eerlijk eten.

Wat doen we in de regio Utrecht?

Elke jaar organiseert Slow Food Utrecht activiteiten voor haar leden en belangstellenden,  zoals:

  • Slow Food Utrecht Aan Tafel (circa 2x per jaar)

    Tijdens Slow Food Utrecht aan Tafel zijn we te gast in een restaurant met een keuken waar Lekker, Puur en Eerlijk eten de basis van het menu vormt....  Dat is de Slow Food gedachte. Uiteraard horen we dan ook het verhaal achter de producten van de restaurateur.

  • Slow Food Utrecht In Gesprek (2x per jaar)

    Slow Food Utrecht in Gesprek zijn bijeenkomsten met als doel om met Slow Food leden, belangstellenden en inhoudsdeskundigen een onderwerp inhoudelijk uit te diepen. Denk aan het belang van een gezonde bodem (in het internationaal jaar van de bodem), peulvruchten (in het internationaal jaar van de peulvrucht), zoetwatervis en zeewier.

  • Jaarlijkse picknick voor leden

    Traditie getrouw vindt elk jaar de Slow Food Utrecht picknick plaats. De picknick is exclusief toegankelijk voor leden van Slow Food Utrecht met als bedoeling elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten. Iedereen maakt een favoriet gerecht klaar en/of neemt een heerlijk drankje mee. En dan is het proeven van elkaars lekkernijen en gezellig wetenswaardigheden uitwisselen. De picknick is altijd om een locatie waar er ook nog wat kunnen leren over ons voedsel.

  • Slow Food Utrecht voor Professionals (4x per jaar)

    Ben je professioneel actief in de foodsector? Dan zijn de netwerkbijeenkomsten van Slow Food Utrecht voor Professionals echt iets voor jou. Het netwerk bestaat uit leden die professioneel in de foodsector actief zijn en zich daarbij laten inspireren door het Slow Food gedachtegoed. Bijvoorbeeld producenten zoals boeren, tuinders en bakkers, maar ook koks, cateraars, restaurateurs, importeurs en journalisten. We hanteren een dubbele doelstelling: het uitwisselen van producten, kennis en ervaring én het organiseren van activiteiten (excursies, workshops, proeverijen). Er is elk seizoen een professionalsbijeenkomst op een interessante locatie (vaak bij één van de leden). Meer weten? Neem contact op met Ernst Hart: professionals@slowfoodutrecht.nl

  • Slow Food Utrecht Op Pad (4-6 keer per jaar)

    Slow Food Utrecht op Pad is de formule waarbij we op een biologische/streekmarkt staan en koken met de producten van de markt. De doelstelling is tweeledig. Enerzijds willen we de producenten helpen met het verkopen van hun waar door er lekkere dingen van te maken en die gratis uit te delen aan de bezoekers van de markt. Anderzijds willen we met de kraam de naamsbekendheid van Slow Food vergroten en mogelijk nieuwe leden werven. Mee doen? Neem dan contact op met coordinator Rob Withagen secretaris@slowfoodutrecht.nl

Mocht je een activiteit willen organiseren of ideeën hebben voor een activiteit.

Mail dan naar evenementen@slowfoodutrecht.nl

 

Hoe word ik lid van Convivium Utrecht?

Ben je woonachtig in de provincie Utrecht, dan word je automatisch bij dit Convivium ingedeeld als je lid wordt van Slow Food Nederland. Woon je in een andere regio en wil je lid worden van Utrecht dan kun je dat aangeven bij je aanmelding.

 

 

 
 
 

 

 

11-04-2012 | Utrecht | 254
Bio+ Doepark Nooterhof Boeren Goudse Oplegkaas Vreekens Zaden Eco Seafood ChaudDevant Boot Koffie Zelfpluktuin Erfgoed Bossem Green Age Gulle Waard De Meulenhoek De Pelikaan Slow Europe Keukencentrum Texel Vleesrokerij Reinders De Saeck De Walnoothoeve Ca'Palazzo Deliweb Week van de smaak Piemonte Bubbles by Bruud Restaurant de Markies Grand Hotel Opduin Local Harvest Worscht Vleesrokerij Reinders