22/4 Algen zijn de groenten van de toekomst

Deze maand gaan we tijdens onze 'Slow Food Utrecht in Gesprek' kennismaken met een nieuwe manier van 'boeren', namelijk die van de onderwaterteelt van groenten. Andere groenten dan we gewend zijn, namelijk zeespaghetti, budo kaviaar en verse spirulina. Waterboer Hendrik Starink van Algreen (www.algreen.eu) is onze gastspreker.

Wat gaan we doen?
Op zaterdag 22 april aanstaande geeft Hendrik Staarink een inleiding over zijn ontdekkingstocht bij het telen van zijn onderwater-groenten. Samen met zijn compagnon van Algreen, Stefano Canziani, zoekt hij naar wegen voor een duurzame productie (het Nieuwe Telen) en manieren om hun product zo vers mogelijk op de markt te krijgen. Immers algen en zeewier kennen we al gedroogd of als basisgrondstof, maar minder als verse groente op het bord.
En natuurlijk gaan we proeven. Hendrik neemt wat mee uit eigen teelt.
Slow Food Haarlem lid Han de Kroon van Horeca Vers heeft toegezegd verse wieren uit zijn assortiment aan te leveren om te proeven. Wij zijn benieuwd!


Wanneer?
Zaterdag 22 april a.s.
Om 15.00 uur is de inloop met koffie en thee, 15.30 uur start programma.
Om ±17.30 uur ronden we af.

Waar?
We zijn wederom te gast in de mooie Oranjerie bij Luuk Schouten, 'bovenwater teler' op de biologische tuinderij op landgoed Eyckenstein in Maartensdijk. Voor de bijeenkomst kun je de tuin van Luuk bewonderen.
Adres: Tuinderij Eyckenstein, Dorpsweg achter 264 te Maartensdijk. Zie voor info www.landgoedgroenten.nl

Kosten en aanmelden
Slow Food Utrecht leden €10, niet-leden €12,50.
Gaarne ter plekke contant en gepast betalen, er is namelijk geen pin aanwezig.
Aanmelden kan tot 20 april via evenementen@slowfoodutrecht.nl

13-04-2017 | Utrecht_Activiteiten | 2469
Bubbles by Bruud Gulle Waard Keukencentrum Texel Kookstudio De Kombuis Van Raalte import De Saeck Restaurant de Markies De Meulenhoek SVBE wijnprofessionals Vleesrokerij Reinders De Pelikaan Van Raalte Import Erfgoed Bossem Het Koffielab Bio+ Vleesrokerij Reinders Daily Delis Onno Kleyn Piemonte Boeren Goudse Oplegkaas Boot Koffie Local Harvest Grand Hotel Opduin Deliweb Ca'Palazzo Week van de smaak Zelfpluktuin Vreekens Zaden De Walnoothoeve Rossano Wijnimport Worscht Doepark Nooterhof ChaudDevant Slow Europe Green Age Zonnig zuid