Zeeland Activiteiten

Activiteiten

26 februari 2012

Hieronder treft u alle activiteiten aan die door Slow Food Zeeland zijn en worden georganiseerd.

Lees verder

Hieronder staat een terugblik op alle mooie activiteiten

1 januari 2012

Lees verder

Excursie Zeeuwse Vlegel

31 mei 2015

Tijdens deze excursie komt u alles te weten over de Zeeuwse Vlegel, een duurzaam geteeld streekproduct. In 2012 hebben leden van Slow Food al kennis gemaakt met de Zeeuwse Vlegel tijdens een workshop ‘Brood Bakken’ bij Bakker Boer te Kloetinge. Het is nu de tijd van het jaar om de teelt van baktarwe en de verwerking hiervan tot verschillende Zeeuwse Vlegelproducten te bekijken.

Lees verder

Duurzaam voedsel puur beleven proeven ervaren

6 mei 2015

In Groede wordt het duurzaam voedsel festival gehouden. Dit jaar staat in het teken van de zee.
Om 14.00 uur begint het evenement met presentaties:

Zeeuwse Zilte Zaligheden, Nut en noodzaak
Zeewier en Zeevis in teelt, Duurzaamheid en innovatie
Kruiden uit Zeeuws Vlaanderen en gezondheid.

Daarna kunnen bij diverse kramen de zilte zaligheden geproefd worden.

Lees verder

2e Aanschuif Maaltijd

9 april 2015

Na het succes van de eerste aanschuif maaltijd is het tijd voor een tweede.
Aanschuiven bij een van de AlliantieChefs in Zeeland. Ruiken en proeven wat Zeeland heeft te bieden vanuit het perspectief van de chef. Aanzitten met ander SlowFood-leden aan een sfeervolle dis.

Lees verder

De mens als nuttige soort lezing op 8 april 2015

22 maart 2015

Ecosystemen verbeteren door landbouw en natuur te verenigen

Stelt u zich voor: Samen met vrienden in een stukje rijke natuur tussen de velden te verblijven en te genieten van een verse lokale maaltijd uit ter plaatse geteelde producten. De "Randerij" strategie zet in op het actief creëren van groene randen tussen landbouw- en natuurgebieden. Dit zijn niet zomaar ‘buffers’; het zijn nieuwe zones waar cultuur, natuur en landbouw elkaar versterken: Participerende natuurcreatie en eco-effectief agrarisch ondernemen.

Lees verder

Wildpluk diner

22 maart 2015

Eetbare wilde planten zoeken en bereiden

Rondom de kookboerderij gaan we op zoek naar eetbare wilde planten,bloemen en kruiden. Tijdens het zoeken leert u, waarop gelet moet worden bij het plukken.
In de keuken bereiden we samen diverse hapjes en gerechtjes, waarvan u natuurlijk gaat proeven.

Alle gerechtjes samen vormen een goede maaltijd.

Lees verder

Aanschuifmaaltijd Zeeland

18 februari 2015

Inmiddels hebben we onze eerste AanschuifMaaltijd achter de rug bij 't Hemelrijk. Een enorme verwennerij. Dit is niet alleen heel lekker eten, het zijn kunstwerkjes, was de reactie van een van de gasten.

Lees verder

Voedsel van vruchtbare Zeeuwse bodem

1 februari 2015

Samen met Velt organiseert Slow Food Zeeland een Excursie met Lezing op 14 maart 2015 van 10.00 0 uur. tot 12.30 uur.

Lees verder

Workshop fermenteren

21 juli 2014

Zondag 26 oktober en op 9 november a.s. organiseert Slow Food Zeeland samen met VELT Zeeland een workshop waar nog veel in te ontdekken is: Fermenteren. Hiervoor hebben we Edwin Florès uitgenodigd naar Zeeland te komen.

Lees verder

Wijn- en spijsavond (orgaanvlees)

23 februari 2014

Na afloop van de geslaagde én gezellige wijnspijs avond eind vorig jaar met Albert de Jong (dè Rieslingkenner bij uitstek), hebben we gesproken over een orgaanvlees & wijn diner. Albert was gelijk enthousiast en beloofde dan ook weer van de partij te zijn.

Lees verder

Algemene Ledenvergadering van Slow Food Zeeland

14 februari 2014

Op zondag 16 februari is de jaarlijks Algemene Ledenvergadering van Slow Food Zeeland. Restaurant de Gouden Bock in Middelburg is wederom bereid gevonden onze ALV te verzorgen.

Lees verder

Film Dansen met gehoornde dames

23 augustus 2013

Documentaire over wat er gebeurt er als je stopt met antibiotica in je boerenbedrijf. In tegenstelling tot bijna alle Nederlandse koeien worden die van Jan Dirk en Irene van de Voort niet gevaccineerd. Hun honderd Jerseykoeien krijgen ook geen antibiotica en hun melk wordt niet gepasteuriseerd. De methode werkt. In 2013 werd de Remekerkaas die Jan Dirk en Irene produceren uitgeroepen tot beste belegen kaas van Nederland.

Lees verder

Film More than honey

23 augustus 2013

Op vrijdag 13 september wordt de documentaire More Than Honey gedraaid in de Kloveniersdoelen in Middelburg. Het is een bijzondere documentaire die gaat over de massale bijensterfte en die ons de betoverende wereld van de honingbijen laat zien.

Lees verder

Smakelijke rondleiding op kwekerij Zonnemaire

29 mei 2013

Slow Food Zeeland organiseert op 15 juni "een fanfare voor je zintuigen" een smakelijke rondleiding op Kwekerij Zonnemaire van Dieneke Klompe.

Lees verder

Algemene ledenvergadering

23 januari 2013

In restaurant De Gouden Bock werd op 3 februari de jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Michelle en Martijn van De Gouden Bock zijn sinds de oprichting van Slow Food Zeeland lid en in hun restaurant wordt zoveel mogelijk gekookt met biologische seizoensproducten uit de nabije omgeving. We hebben kunnen genieten van een heerlijke kop pompoensoep met zeeuws spek. Een mooie combinatie.

Lees verder

23 november Zuurkool maken en zuurkool diner

22 oktober 2012

Uitnodiging voor een echte winterse workshop; "Zelf Zuurkool Maken" op vrijdagavond 23 november.
Dit doen we op het bedrijf van verscentrum Sandee te Kamperland. Verscentrum Sandee maakt zelf zuurkool van biologische witte kool. Dhr Sandee sr. is hier de Zuurkoolmeester. Onder zijn leiding gaat u na een welkomstdrankje met een hapje, aan de slag om zelf zuurkool te maken.

Lees verder

Dag van het regionale product

4 september 2012

Aan de vooravond van de Week van de Smaak organiseert Lekker Regionaal Product samen met Innovatieve Zorg in Zeeland en de Zeeuwse Milieufederatie een themadag over regionale producten.

Lees verder

AAAAA Proeverij van Asperges, Achterham en Aardbeien

16 juni 2012

Slow Food Zeeland organiseerde een AAAAA-middag: Biologische Asperges,
Achterham en Aardbeien. (met Aardappelen en een Alcoholische versnapering...)
Een fototerugblik van de middag treft u hier aan.

Lees verder

Excursie naar de Zeeuwse Vlegel

15 juni 2012

Op zaterdag 30 juni van 10.45 - 14.30 uur organiseert Slow Food Zeeland een excursie naar de Zeeuwse Vlegel. In Zonnemaire (Schouwen-Duivenland) bezoeken we de boerderij van Joop de Koeijer.

Lees verder

Terugblik Workshop brood bakken

14 april 2012

Workshop bij Bakker Boer, de bakker die als passie heeft om dagelijks lekkere, gezonde en verantwoorde producten te maken.

Lees verder

Terugblik lezing zeewier en ALV

15 januari 2012

Zeewier, het is er in veel soorten en kleuren. We kennen het als groene slierten die meedeinen op de bewegingen van het water.

Lees verder

Zonnige open dag de Grote Verleiding

1 oktober 2011

Op de zonnigste herfstdag ooit hield De Grote Verleiding in Kruiningen zijn jaarlijkse open dag.

Lees verder

Open dag Lovenrendale-Ter Linde

19 juni 2011

Slow Food aanwezig op open dag Loverendale-Ter Linde in Oostkapelle.

Lees verder

Kreeftentocht op de Oosterschelde

4 juni 2011

Op een prachtige zonnige zaterdag zijn we vanuit Yerseke met een boot de Oosterschelde opgevaren op zoek naar kreeft.

Lees verder

Lentemarkten

1 mei 2011

Slow Food gaat regelmatig de markt op.

Lees verder

Demonstratie worst maken

28 maart 2011

Het lijkt zo eenvoudig: je jaagt het vlees door de gehaktmolen, je vult er een lege darm mee en klaar is de worst.

Lees verder

Oprichting Slow Food Zeeland een feit

23 februari 2011

De wens om Slow Food naar Zeeland te halen is met groot enthousiasme ontvangen. Nu is het zover.

Lees verder

Zeeland krijgt een convivium

31 oktober 2010

Al meteen bij de eerste activiteit in Zeeland is de opkomst fantastisch.

Lees verder
26-02-2012 | Zeeland_Activiteiten | 304
Eco Seafood Keukencentrum Texel Vreekens Zaden Green Age Week van de smaak Grand Hotel Opduin Gulle Waard De Meulenhoek Worscht Doepark Nooterhof Restaurant de Markies Local Harvest Vleesrokerij Reinders Boeren Goudse Oplegkaas De Pelikaan ChaudDevant Boot Koffie Erfgoed Bossem Ca'Palazzo Vleesrokerij Reinders Zelfpluktuin Bubbles by Bruud Deliweb Piemonte Bio+ Slow Europe De Saeck De Walnoothoeve