Criteria & Procedure

Wie kan zich aansluiten bij de Slow Food Chefs Alliantie?

  • Chefs die het gedachtengoed van Slow Food in de dagelijkse praktijk brengen (Lekker, Puur en Eerlijk): ze gebruiken zoveeel mogelijk authentieke, kleinschalig en duurzaam geproduceerde, regionale, seizoensgebonden ingrediënten en zijn transparant over de herkomst daarvan (vermelding op de kaart)
  • Chefs die zich hebben verplicht het hele jaar door ten minste drie Ark van de Smaak producten op de kaart te zetten, bij voorkeur van Slow Food Presidia
  • Chefs die deze producten waar mogelijk zonder tussenkomst van de groothandel afnemen van de producent om een directe relatie tussen producent en chef te creëren
  • Chefs die actief willen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Slow Food-projecten zoals de Ark van de Smaak en de Presidia
  • Chefs die binnen hun bedrijf zorgen voor voldoende vak- en warenkennis onder het bedienend personeel
  • Chefs die de principes van de Alliantie een duidelijke plaats geven op de menukaart

 

Hoe sluit een chef zich aan bij de Slow Food Chefs Alliantie?

  • Chefs kunnen worden voorgedragen door besturen van de Convivia (plaatselijke afdelingen) van Slow Food Nederland. De aanmelding wordt beoordeeld door de Alliantie-Commissie van Slow Food Nederland
  • Chefs kunnen zich ook zelf aanmelden bij de Alliantie-Commissie van Slow Food Nederland
  • In beide gevallen zal het aspirant lid bezoek krijgen van vertegenwoordigers van de Alliantie-Commissie, die naar aanleiding daarvan…
    • … de chef bij het Algemeen Bestuur van Slow Food Nederland voordragen voor toelating tot de Slow Food Chefs Alliantie. Na toelating krijgt de chef een oorkonde uitgereikt
    •  of…
    • … de chef op basis van de criteria (voorlopig) niet toelaten tot de Slow Food Chefs Alliantie

Wat staat daar tegenover?

  • Restaurants waar Alliantie-chefs de scepter zwaaien mogen zich tooien met het predicaat “Aangesloten bij de Slow Food Chefs Alliantie” en het Alliantie-logo voeren
  • Alliantie-chefs mogen hun toelatings-oorkonde een prominente plaats geven in het bedrijf waar zij werken
  • Alliantie-chefs mogen Presidium-producten als zodanig markeren met het internaionale Slow Food Presidium-logo
  • Vermelding op de websites van de Alliantie en van Slow Food Nederland
  • Alliantie-chefs vormen samen met de betrokken producenten een onafhanelijk netwerk voor het uitwisselen van kennis en inspiratie
  • Alliantie-chefs mogen deelnemen aan regelmatig door Slow Food te organiseren netwerk- en trainingsbijeenkomsten met collega-chefs en producenten

 

Grand Hotel Opduin Week van de smaak Het Koffielab Vreekens Zaden Piemonte Daily Delis De Saeck Zonnig zuid Keukencentrum Texel Van Raalte import Vleesrokerij Reinders Boot Koffie Onno Kleyn Worscht Bubbles by Bruud Green Age Restaurant de Markies Zelfpluktuin Rossano Wijnimport De Walnoothoeve Bio+ De Pelikaan Deliweb Kookstudio De Kombuis De Meulenhoek Slow Europe Gulle Waard Ca'Palazzo SVBE wijnprofessionals Doepark Nooterhof Van Raalte Import Boeren Goudse Oplegkaas Local Harvest Vleesrokerij Reinders ChaudDevant Erfgoed Bossem
23-01-2014 | ZjefCriteria | 1476