Slow FoodZwolle

Slow Food Zwolle is opgericht tijdens de koffie en thee proeverij op 9 april 2005 bij ‘de Eenhoorn’ koffie en thee in Kampen.

Jonnie en Thérèse de Boer (restaurant de Librije) gaven het startschot voor het convivium en kregen toen ook het erelidmaatschap aangeboden (van convivium Zwolle). Slow Food Zwolle telt op dit moment 120 leden (en groeit snel!). De doelstellingen komen overeen met die van Slow Food (Inter)nationaal, maar richt zich nog meer op de lokale agricultuur en biodiversiteit. Met als voornaamste doelstelling de lokale streekproducten onder de aandacht te brengen bij een groter en breder publiek. Met diverse evenementen, workshops, kook bijeenkomsten, werkgroepen en huis bijeenkomsten proberen wij onze Zwolse leden van dienst te zijn. Alle activiteiten worden samen met de leden of naar aanleiding van vragen van leden georganiseert. Lekker Puur en Eerlijk eten is hierbij altijd het uitgangspunt.

18-02-2013 | Zwolle | 1072
Eco Seafood Green Age Gulle Waard De Saeck Bio+ Ca'Palazzo Vleesrokerij Reinders Piemonte De Meulenhoek Slow Europe Grand Hotel Opduin Boot Koffie Erfgoed Bossem Restaurant de Markies ChaudDevant Deliweb Keukencentrum Texel Week van de smaak De Pelikaan Vreekens Zaden Doepark Nooterhof Boeren Goudse Oplegkaas Zelfpluktuin Local Harvest De Walnoothoeve Bubbles by Bruud Vleesrokerij Reinders Worscht