Slow FoodZwolle

Slow Food Zwolle is opgericht tijdens de koffie en thee proeverij op 9 april 2005 bij ‘de Eenhoorn’ koffie en thee in Kampen.

Jonnie en Thérèse de Boer (restaurant de Librije) gaven het startschot voor het convivium en kregen toen ook het erelidmaatschap aangeboden (van convivium Zwolle). Slow Food Zwolle telt op dit moment 120 leden (en groeit snel!). De doelstellingen komen overeen met die van Slow Food (Inter)nationaal, maar richt zich nog meer op de lokale agricultuur en biodiversiteit. Met als voornaamste doelstelling de lokale streekproducten onder de aandacht te brengen bij een groter en breder publiek. Met diverse evenementen, workshops, kook bijeenkomsten, werkgroepen en huis bijeenkomsten proberen wij onze Zwolse leden van dienst te zijn. Alle activiteiten worden samen met de leden of naar aanleiding van vragen van leden georganiseert. Lekker Puur en Eerlijk eten is hierbij altijd het uitgangspunt.

18-02-2013 | Zwolle | 1072
De Walnoothoeve Ca'Palazzo De Saeck Green Age Deliweb Week van de smaak Van Raalte Import Onno Kleyn De Meulenhoek Boot Koffie Kookstudio De Kombuis Zonnig zuid Van Raalte import Worscht Zelfpluktuin Local Harvest Vleesrokerij Reinders Piemonte Rossano Wijnimport Bubbles by Bruud Restaurant de Markies Vreekens Zaden Gulle Waard Slow Europe Grand Hotel Opduin Het Koffielab ChaudDevant SVBE wijnprofessionals Bio+ Erfgoed Bossem Boeren Goudse Oplegkaas Doepark Nooterhof Daily Delis Keukencentrum Texel Vleesrokerij Reinders De Pelikaan