Slow FoodZwolle

Slow Food Zwolle is opgericht tijdens de koffie en thee proeverij op 9 april 2005 bij ‘de Eenhoorn’ koffie en thee in Kampen.

Jonnie en Thérèse de Boer (restaurant de Librije) gaven het startschot voor het convivium en kregen toen ook het erelidmaatschap aangeboden (van convivium Zwolle). Slow Food Zwolle telt op dit moment 120 leden (en groeit snel!). De doelstellingen komen overeen met die van Slow Food (Inter)nationaal, maar richt zich nog meer op de lokale agricultuur en biodiversiteit. Met als voornaamste doelstelling de lokale streekproducten onder de aandacht te brengen bij een groter en breder publiek. Met diverse evenementen, workshops, kook bijeenkomsten, werkgroepen en huis bijeenkomsten proberen wij onze Zwolse leden van dienst te zijn. Alle activiteiten worden samen met de leden of naar aanleiding van vragen van leden georganiseert. Lekker Puur en Eerlijk eten is hierbij altijd het uitgangspunt.

18-02-2013 | Zwolle | 1072
Daily Delis Slow Europe Bubbles by Bruud De Meulenhoek Zelfpluktuin De Saeck Boeren Goudse Oplegkaas Van Raalte Import Vleesrokerij Reinders Erfgoed Bossem De Walnoothoeve ChaudDevant Boot Koffie Rossano Wijnimport Het Koffielab Gulle Waard Deliweb Week van de smaak Worscht De Pelikaan Onno Kleyn Restaurant de Markies Vleesrokerij Reinders Green Age Van Raalte import Grand Hotel Opduin Doepark Nooterhof Zonnig zuid Bio+ Ca'Palazzo Keukencentrum Texel Piemonte Local Harvest Vreekens Zaden Kookstudio De Kombuis SVBE wijnprofessionals